Berecz András: Szegen csengő

Berecz András: Szegen csengő

1 490 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban. A CD MELLÉKLETEK NINCSENEK MEG A KÖNYVHÖZ!
Kiadó: Berecz Bt. (?)
A kiadás éve:
Kötéstípus: Kemény kötés, védőborító
Oldalszám: 87

1 készleten

Kategóriák: ,

Mesék, népdalok a Nagykunságról és annak környékéről, muzsikával

Nagykunságban itt-ott idősebb atyafiak a szív betegségeit „szívelégedetlenségnek” mondják. E szóalkotás szerint a szív olykor elégedetlen. Nem csak elégtelen. Akár gazdájától függetlenül is az. A gazda még poharazva-pipázva barátok közt bólogat, a szív, bent, egymagában már a fejit csóválja.
A tatár kánokat, keresztény királyokat szolgáló kun embernek – idegen földön – lehetett baja elég. Pásztorságban, katonaságban, örök futásban testét füvekkel, szívét-lelkét dalaival gyógyítgatta. Megállás nélkül. Majd tapasztott, meszelt, templomot emelt, harangozott, tíz gyerekkel kapaszkodott a tájba. Aztán megadta Attamaz (Atyánk), hogy Magyarország földjén a gyógyvizet is megismerje. Nyugdíjas hollandok, vidám németek közt egy-egy régi öregje ma is fürdik a jó bereki hővízben szívesen. Biciklijét büféhez támasztja előbb. Időz. Prüszkölve mos arcot. Lassan a forró vízbe merül.
Amit dúdol szomorkás, de a szive örül.
Kedves Idegen, Kedves Rokon! Hajolj közelebb hozzá, hátha ükunokája annak a szekeres kunnak, aki egyszer bécsi hadmérnököt is hordozott a határban!:
Jött az idő, alföldi nagy eső. Eresz, fa nem mutatá magát. Szekeres a lovait megállítá, ingét-gatyáját leveté, süvegébe hajtogatá, ruhával telt süvegét fejibe húzá, amúgy, minden öltözet nélkül az útszél napmeleg vizébe űle. Tornyos süvege vala kinn, meg a fejibűl valami. Idő elvonúla. Megázott bécsi a parókáját sárba veté, magátúl azt örökre megvoná. Kun a vízbűi kiálla. Süvege alól száraz ruháját magára ölté. Szekérbakra emelkedvén lovai közé csapva felhangon monda: „Gyí! Haza!”

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1245 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 999 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 700 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 599 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1135 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím