Bódiné Fekete Éva: A gasztronómia története

Bódiné Fekete Éva: A gasztronómia története

3 900 Ft

Állapot: A képeken látható állapotban.
Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Kft.
A kiadás éve: 2007
Kötéstípus: Puha kötés
Oldalszám: 182

1 készleten

Az ​emberiség történetével párhuzamosan fejlődött a gasztronómia története. A világtörténelem jeles személyiségei nemcsak a történelem menetét befolyásolták, hanem gyakran nagy hatással voltak az étkezési kultúrára is.

Könyvünk átfogja a jelentős ókori népek étkezési szokásait, a középkor lakomáit. Amerika felfedezése addig nem ismert zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel gazdagította a „vén kontinens” éléskamráit. Természetesen részletesen szó esik a méltán híres francia konyhaművészet kezdeteiről, a forradalom korának étkezéseiről és a francia szakácsművészet kiemelkedő egyéniségeiről.

A hazai gasztronómiát a honfoglalás előtti magyarok étkezési szokásaival kezdi bemutatni a könyv. A magyar konyha fejlődését is befolyásolta hazánk történelme. A hagyományos magyaros ételek kialakulásán túl a kötet részletezi hazánk tájegységeinek jellegzetes ételeit, ételkészítési eljárásait. Az ételek mellett szó esik a „borok királyáról, a királyok boráról”, a tokajiról is.

Könyvünket ajánljuk minden ínyencnek, hobbiszakácsnak és történelem iránt érdeklődőknek.
Az oktatásban a Gasztronómiai alapismeretek tantárgyhoz javasoljuk szakiskolás és szakközépiskolás tanulók számára, valamint az OKJ-s képzésekben részt vevőknek is segítséget nyújt a vizsgára felkészülés során.

Átvétel / szállítás

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím