Boga István: Arab nyelvkönyv I-III. kötet

Boga István: Arab nyelvkönyv I-III. kötet

14 900 Ft

Állapot: A képeken látható, közepes állapotban.
Kiadó: Kőrösi Csoma Társaság
A kiadás éve: 2000
Kötéstípus: Puha kötés
Oldalszám: 200
Megjegyzés: Egy kötetben 3 könyv. Néhány fekete-fehér illusztrációval.

NINCS KÉSZLETEN

Előjegyzés

Magyarországon mindig ritka kincs volt az arab nyelvvel kapcsolatos információ, igazi nyelvkönyv, vagy arab nyelvtan pedig alig-alig jelent meg az évszázadok során. Pedig az arab nyelv, mint a sémi nyelvcsalád tagja, a héber mellett mindig oktatott nyelv volt a teológiákon, a II. Világháború után pedig fokozódott az érdeklődés az átlag emberek körében is az arab nyelv iránt. Évszázadokon át latin, majd német nyelvkönyvből tanították az arabot, mígnem a XIX. sz. vége felé született két, nem túl eredeti nyelvkönyv magyar nyelven. Az egyik a pesti egyetemi tanszék első vezetője, Hatala Péter tollából, a másik Kanyurszky György tankönyve. Természetesen mindkettő a régi, un. klasszikus arab nyelvet tanította.
Ezután közel egy évszázadig semmi nem jelent meg, mígnem 1957-ben és 1958-ban a József Attila Szabadegyetem fiatal tanára, Boga István rendkívül nehéz politikai és technikai körülmények között gyors egymásutánban három arab nyelvkönyvet is megjelentetett. Ezek a teljesen eredeti szellemű, és minden előzmény nélkül íródott modern nyelvkönyvek a mai irodalmi arab nyelvet tanítják. A szerző azonban nem elégedett meg ennyivel, hanem teljeskörű kultúrtörténeti ismeretanyagot kívánt nyújtani, nemcsak az arab tanszövegeken keresztül, hanem a kiegészítő magyar nyelvű történeti és irodalmi tanulmányok révén is. Az ötvenes évek végén, hatvanas évek elején kezdtük arab tanulmányainkat és ma is az arab nyelvvel foglalkozunk, mind ezekből a csodálatos jegyzetekből tanultunk, és máig is nosztalgiával emlékszünk vissza rájuk. Az I. kötet elvesztése például máig is fájó emlékem: az 1970-es évek elején egy Irakba készülő magyar nagykövet kérte kölcsön tőlem e ritka kincset, és elfelejtette visszaadni… Most, hogy Boga István úgy döntött, hogy egy kötetbe fogva újra közreadja egykori jegyzeteit egy újabb nemzedék ismerheti meg és szeretheti meg e könyveket, és rajtuk keresztül az arab nyelvet és kultúrát.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-8 munkanap) – 1399 Ft (utánvét: +290 Ft)
ViddL (1-4 munkanap) – 850/1200 Ft (utánvét: +0 Ft) – kizárólag Budapesten
  • Csomagküldő.hu átvevőhely:
Csomagküldő.hu (2-5 munkanap) – 596 Ft (utánvét: +190 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-6 munkanap) – 786 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím