Büki Gergely: Erőművek

Büki Gergely: Erőművek

9 900 Ft

Állapot: A képeken látható állapotban.
Kiadó: Műegyetemi Kiadó
A kiadás éve: 2004
Kötéstípus: Kemény kötés, védőborító
Oldalszám: 608

NINCS KÉSZLETEN

Előjegyzés

EGYETEMI TANKÖNYV/SZAKKÖNYV

A 20. századot a villamosság évszázadának tekintik, amelynek megalapozásában az erőművek meghatározó szerepet játszottak. Az idők során a felhasznált primerenergia, a munkaközeg és a nagyság szerint sokféle erőműtípus alakult ki. Az Erőművek tankönyv/szakkönyv ismerteti az erőművek különböző típusait, egységes szemlélettel elemzi energiaátalakításuk folyamatát és energetikai hatékonyságát, a korszerű közcélú és decentralizált erőműmegoldások felépítését, és azok műszaki-gazdasági jellemzőit.
Az 1-2. fejezet a villamosenergia-igényeket, a kihasználás jellemzőit és az erőműköltségeket ismerteti. A 3-9. fejezetben a hagyományos gőzerőművek és atomerőművek kérdései szerepelnek, köztük: gőzkörfolyamatok, kezdőjellemzők és újrahevítés, tápvíz-előmelegítés, kondenzációs jellemzők és hűtőrendszer, erőművi gőzkazánok, atomreaktorok és gőzturbinák. A 10-13. fejezet a gázturbinás és kombinált gáz/gőzkörfolyamatú erőműveket, illetve a gázturbinák és gőzerőművek együttműködését ismerteti szénhidrogén és szénbázis esetén. A 14. fejezetben az alternatív, elsősorban a megújuló energiákat hasznosító erőművek kapnak helyet, köztük: víz- és szélerőművek, naperőművek, bio-, hulladéktüzelésű erőművek, geotermikus erőművek és tüzelőanyag-cellák. A 15. fejezet az együttműködő villamosenergia-rendszer néhány üzemviteli és gazdasági hatását vizsgálja. A könyv mindvégig a technológiákkal egységben mutatja be a környezettudatos villamosenergia-termelő megoldásokat, a 16. fejezet átfogóan is ismerteti az erőművek globális, a klímavédelemmel összefüggő kérdéseit.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1245 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 999 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 700 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 599 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1135 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím