Devecseri Gábor: Lágymányosi istenek

Devecseri Gábor: Lágymányosi istenek

500 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban.
Kiadó: Magvető Könyvkiadó
A kiadás éve: 1979
Kötéstípus: Vászon, védőborító
Oldalszám: 802

NINCS KÉSZLETEN

Előjegyzés

Lágymányosi istenek címen gyűjtöttem össze emlékezéseimet és tanulmányaimat, minthogy Karinthy Gáborral és a Hangszóró című diáklap többi munkatársával együtt kamaszköltő korunkban a mesterekhez való zarándoklásainkat a Kruspér utcában Somlyó Zoltánnál kezdtük, s azután a Lenke téren Tersánszkynál és természetesen a Verpeléti úton Karinthynál folytattuk; és időbe telt, amíg a távolabbi Attila utcába Babitshoz vagy a Budaörsi útra Füst Milánhoz s tovább a többi mesterekhez eljutottunk írásainkkal. A magamat és nemzedékemet hozzájuk kötő emlékek felidézésével indul e könyv.
Elemző emlékezéstől a karcolatig, műhelytanulmánytól ismét csak az emlékezésig terjed skálája. A személyes emlékezés a tanulmányokat is átszövi, s az egykori irodalmi élet feledéstől megóvni kívánt egy-egy mozzanata is az arcképeket igyekszik teljesebbé tenni.
Somlyó Zoltán, Tersánszky, Karinthy, Babits, Kosztolányi, a Nyugat nagy nemzedékének többi, ránk ható és minket körükbe fogadó, más-más módon, de mindig tanító írói, József Attila és a Szép Szó, a harmincas évek “irodalmi pincéi és padlásai”, az egyetem, a kávéházak és folyóiratok irodalmi élete, a Vajda János Társaság, a Baumgarten könyvtár és könyvtárosai vonulnak fel benne. Azok arcképét rajzolva, akik “a sok téveteg barázdán” – hogy Tóth Árpádot idézzem, de fordított előjellel és köszönetül – igenis segítőim, segítőink voltak, úgy érzem, szellemi fejlődésünk önarcképét is rajzolom.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 1299 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím