Dr. Liska József: Villamos gépek II. – Egyenáramú gépek

Dr. Liska József: Villamos gépek II. – Egyenáramú gépek

1 690 Ft

Állapot: A képeken látható állapotban.
Kiadó: Tankönyvkiadó
A kiadás éve: 1952
Kötéstípus: Puha kötés
Oldalszám: 243

1 készleten

EGYETEMI TANKÖNYV

A “Transzformátorok” című könyvemben követett tárgyalási módot és terjedelmet ebben, az egyenáramú gépeket ismertető II. részben is megtartottam. Az egyes jelenségek elméleti tárgyalását mindig számpéldák követik, amelyek kevés kivétellel mind ugyanarra a gépre vonatkoznak. Így az olvasó azonnal látja az elmélet gyakorlati alkalmazását és szükségességét is, másrészt pedig az utolsó fejezet méretezési számpéldája igen egyszerű és áttekinthető, mert csak a főméretek megállapítására szorítkozhatik.
A számpélda után egy közúti vasúti motor részletes méret- és igénybevételi adatait is közöltem.
Az egyenáramú gépek főproblémájának, a kommutációnak klasszikus elméletéből csak annyit vettem fel, amennyi a jelenségek kvalitatív megértéséhez szükséges. Rá kellett mutatnom arra is, hogy ez az elmélet milyen bizonytalan alapokon áll. Hasonló a helyzet a melegedés előreszámításánál. Be kell látnunk, hogy jóformán csak hasonló gépeken végzett kísérletek eredményeire vagyunk utalva, sőt még azt is figyelembe kell venni, hogy sokszor lényegtelennek látszó szerkezeti különbségek meglepő eltéréseket okozhatnak.
A betűjelöléseket ebben a könyvben is az IEC javaslatai szerint használtam, az egyenletek írásmódját illetően pedig itt is utalok a transzformátorokat tárgyaló I. rész függelékére.
A szövegben szögletes zárójelek közé foglalt számok az irodalomjegyzék folyószámai. Ha nem folyóiratban megjelent dolgozatról, hanem könyvről van szó, a második szám az oldalszámot jelenti.
Céljának megfelelően ez a könyv az egyenáramú gépek szerkezetéről csak általános áttekintést ad. Mindenkinek, akit a szerkesztés problémái és azok megoldási módozatai közelebbről érdekelnek, A. E. Alekszejev: Konsztrukciója elektricseszkih masin című kitűnő művét ajánlom, amely a villamos gépek szerkesztését teljes részletességgel és tudományos megalapozottsággal tárgyalja.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 1299 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím