F. H. Peters: Lou Andreas-Salomé

F. H. Peters: Lou Andreas-Salomé

2 690 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban.
Kiadó: Európa Könyvkiadó
A kiadás éve: 2002
Kötéstípus: Kemény kötés, védőborító
Oldalszám: 478

NINCS KÉSZLETEN

Előjegyzés

Egy rendkívüli asszony élete

Lou ​Andreas-Salomé 1861. február 12-én született Szentpétervárott. Apja, Gustav von Salomé orosz tábornok az öt fiú után leánygyermeket szeretett volna. „Amikor kitudódott, hogy Salomé asszony egészséges kislánynak adott életet, nagy nevetés és ujjongás tört ki a tábornoki kar palotájának tágas termeiben és folyosóin. Mindenhonnan csak úgy özönlöttek a szerencsekívánatok; még maga a cár is küldött egy üzenetet, és az eseményt a főváros orosz és német újságjai bőségesen méltatták.” 1937. február ötödikén halt meg Göttingenben. „Halála után néhány nappal a Gestapo utasítására egy rendőrautó hajtott fel a herzbergi országúton, és megállt a majdnem üres háznál. A ‘rend őrei’ kirámolták Lou könyvtárát, és a könyveket a városháza pincéjébe dobálták. A boszorkány meghalt. De a boszorkányüldözés csak akkor kezdődött el.”
E két esemény egy valóban rendkívüli asszony botrányokban és diadalokban bővelkedő életútját zárja magába. Lou Andreas-Salomé sorsánál talán semmi sem példázza jobban, micsoda változások történtek a NŐ szerepének felfogásában a XIX. század második felében és a XX. század első évtizedeiben. Írónő volt: regényei, elbeszélései, esszéi híressé tették nevét a maga korában. De ettől még nem lett volna legenda.
Halhatatlanná azok a férfiak tették, akiket megigézett. Nietzsche és Rilke a lába előtt hevertek, szinte a rabszolgái lettek. De ismerte Wagnert és Tolsztojt, Bubert és Hauptmannt, Strindberget és Wedekindet, sőt Freud is bizalmasává fogadta a talán első női pszichoterapeutát.
Ez a szellemes, értelmes és szép nő mindenkit elbűvölt, akivel csak összehozta a véletlen. „Egyik csodálója azt mondta, hogy az a férfi, akivel Lou viszonyt kezd, kilenc hónap múlva világra hoz egy könyvet.”

A német író könyve erről a sokarcú nőről fest színes képet, és a főszereplő köré bravúrosan komponálja oda a zseniális és kevésbé zseniális „mellékszereplőket”. S mögöttük ott van, villódzó háttérként hetvenhat év társadalom- és kultúrtörténete.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 1299 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím