Geoff Tibballs: Ripley’s Hiszed vagy nem / Megdöbbentő tények, emberek, események

Geoff Tibballs: Ripley’s Hiszed vagy nem / Megdöbbentő tények, emberek, események

3 300 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban.
Kiadó: Alexandra Kiadó
A kiadás éve: 2010
Kötéstípus: Kemény kötés
Oldalszám: 256

1 készleten

Ki ne játszott volna el a gondolattal, milyen is lenne a történelem valamelyik nagy alakjával leülni egy vacsoraasztalhoz. Van, aki Nelson Mandelát, mások Julius Caesart vagy esetleg Neil Armstrongot választanák. Nekünk azonban jobb ötletünk van. Ha olyan vendégre vágyunk, aki hihetetlenebbnél hihetetlenebb történetekkel képes szórakoztatni vendégeinket, keresve sem találnánk megfelelőbb személyt Robert Ripleynél.
Nevezett úriember 1918-ban kezdett érdeklődni a különös események és jelenségek iránt, ebben az időben a New York Globe című lap illusztrátoraként dolgozott. Rovatában először szokatlan sporteredményekkel foglalkozott, de amikor a világ minden tájáról ömleni kezdtek asztalára az olvasói levelek, a hihetetlen történetek iránti szenvedélyét az élet minden területére kiterjesztette.
Ripley szenvedélyes utazó volt, 1940-re már nem kevesebb mint 201 országban járt, több mint 747 000 kilométert tett meg, miközben műtárgyakat gyűjtött és olyan történetek után kutatott, melyek illettek Hiszed vagy nem? című rovatába. Képregényei hatalmas népszerűségnek örvendtek – világszerte 80 millióan olvasták, 17 nyelvre fordították le őket. Ripley arra buzdította olvasóit, hogy küldjenek neki szokatlan anyagokat, fényképeket. A felhívásra hetente több mint 170 000 levél érkezett az író-rajzoló postaládájába. Ripley korának igazi hírességévé vált.
A New York állambeli Marmaroneckben pompás birtokot vásárolt egy szigeten, melyet csak hosszú, félig-meddig titkos úton lehetett megközelíteni. Gigantikus házát fényűző berendezéssel, utazásai során szerzett különös tárgyakkal töltötte meg, de egzotikus élőlények, például egy 8,5 méteres óriáskígyó is helyet kapott a lakásban. A ház ma már a múlté, de a kincsek Tokiótól Chicagóig a Ripley-féle Hiszed vagy Nem múzeumokban otthonra találtak.
Robert Ripley 1949-ben halt meg, de kutatói továbbra is fáradhatatlanul keresik az élet furcsaságait és bővítik a Ripley-gyűjteményt.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1245 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 1099 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 799 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1135 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím