Hamvas Béla: Scientia Sacra

Hamvas Béla: Scientia Sacra

3 750 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban.
Kiadó: Magvető Könyvkiadó
A kiadás éve: 1988
Kötéstípus: Vászon, védőborító
Oldalszám: 577

NINCS KÉSZLETEN

Előjegyzés
Kategóriák: ,

AZ ŐSKORI EMBERISÉG SZELLEMI HAGYOMÁNYA

Hamvas Bélának, a rendkívüli jelentőségű, kiemelkedő felkészültségű és tudású kultúrfilozófusnak, regény- és esszéírónak, fordítónak, a magyar irodalom és bölcselet nagyszabálsú egyéniségének eszmei alapműve – az immár ötödfél évtizede keletkezett s most a széles nyilvánosság elé kerülő Scientia Sacra.
A “Szent Tudás” voltaképpen az őskori emberiség szellemi hagyományát jelenti, az “aranykor” egységes és egyetemes tradícióját, mely a történeti formák mögött rejtőzködve, népek és vallások szent könyveiben mégiscsak univerzálisnak tűnik. hamvas Béla ennek az őskori metafizikának a rekonstruálására törekszik – az archaikus források nyomán: a Tao, a Veda, a buddhizmus hagyománya, a héber Ótestamentum, a Korán, az iráni Zarathustra és az egyiptomi Hemes Trismegistos tradíciója, az azték, maya, inka, görög, alexandriai hagyomány jelenti többek között ennek a nagy ívű és ihletett kísérletnek az alapját, mellyel az “apokalyptikus”, vagyis az ítélet alatt álló, történeti emberiség nézőpontjáról tekint vissza arra az eredendő érvényességűnek tűnő tudásra, mely az éberségre és a lényegi kérdések megválaszolására koncentrál. hamvas szintézisében a források sokfélesége szemléleti egységgé áll össze, mivel kiindulásában is egyesíteni képes a többi között a történetbölcseletet és metafizikát, antropológiát és művelődéstörténetet, poétikát és pszichológiát, asztrológiát és teológiát – klasszikus szépségű esszéjében, mely egyben imperatív erejű is: felszólítás a káprázatoktól, a “varázslattól” való megszabadulásra, az új aranykoralkotásra, az élet elkallódott értelménel keresésére.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1245 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 999 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1135 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím