Hangulatzavarok kézikönyve

Hangulatzavarok kézikönyve

5 900 Ft

Állapot: A képen látható, jó állapotban.
Kiadó: Lélekben Otthon Kiadó
A kiadás éve: 2008
Kötéstípus: Kemény kötés
Oldalszám: 200

1 készleten

A ​hangulatzavarok a pszichiátriai igen fontos részét jelentik. A depresszió világszerte a második leggyakoribb rokkantsághoz vezető betegség, és 2020-ra valószínűleg e tekintetben már az első helyen fog állni. Az öngyilkosság, mely hátterében a kezeletlen vagy terápiarezisztens hangulatzavar áll, továbbra is igen fontos népegészségügyi probléma. A pszichiátriai osztályokon hospitalizált páciensek igen jelentős része szenved bipoláris betegségben. Hangulatzavar egyéb betegség következményeként is kialakulhat, emellett hangulatzavarok az alapbetegség kialakulása, illetve kedvezőtlen kimenetele szempontjából is komoly rizikótényezőt jelentenek.

Szerencsére a hangulatzavarokkal kapcsolatosan egyre több kutatásra kerül sor. A jelenlegi klasszifikációs rendszerek alapján a diagnózis megbízhatóan felállítható. Ezek a rendszerek a hangulatzavarok prevalenciájával és morbiditásai mutatóival foglalkozó epidemiológiai kutatások szempontjából is igen fontosak. A modern idegtudományok robbanásszerű fejlődésének köszönhetően ismereteink egyre bővülnek a hangulatzavarok háttérében álló neuronális eltérésekkel, illetve az ezzel összefüggésben lévő molekuláris működészavarral kapcsolatosan. A farmakológia és a pszichoterápia terén bekövetkezett fejlődésnek köszönhetően az újabb, hatékony terápiás eszközök mind az alap-, mind pedig a szakellátásban elérhetővé váltak.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1245 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 999 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1135 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím