Jim Thompson: Svindlerek

Jim Thompson: Svindlerek

440 Ft

Állapot: Újszerű, hibátlan
Kiadó: Agave Könyvek
A kiadás éve: 2009
Kötéstípus: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 192

NINCS KÉSZLETEN

Előjegyzés

Roy Dillon látszólag kisstílű, de nagyon sikeres svindler. Az anyja, Lilly Dillon a maffiának dolgozik. A szeretője, Moira Langtry a testét gond nélkül bocsátja áruba. Ők hárman olyan háromszöget alkotnak, ahol nem a szerelem (vagy a szeretet) a közös nevező, hanem a kapzsiság, a mohóság és a perverz vágyak. Jim Thompson klasszikus regénye szolgált alapul Stephen Frears 1990-ben készült Svindlerek című filmjéhez, amelynek forgatókönyvét Donald E. Westlake írta.

Jim Thompson 1906-ban született Oklahomában, apja seriff volt, akinek állítólagos sikkasztása miatt el kellett hagyniuk az államot, és Texasba költöztek, ami aztán Thompson regényeinek egyik fő helyszínévé vált. A kortárs amerikai irodalom egyik legfontosabb szerzőjeként nyilvántartott Thompson egészen fiatalon kezdett dolgozni, először kifutófiúként egy hotelban, aztán egy olajmezőn majd a harmincas évek közepén az oklahomai szövetségi íróprogram elnöke lett. Folyamatosan jelentek meg rövidebb írásai, ám az igazi áttörést a The Killer Inside Me hozta meg 1952-ben. Thompson 1977-ben bekövetkezett halálig szinte évente kiadott egy regényt, melyek mindegyike italról, svindlerekről, vesztesekről, bűnösökről és zavart elmékről szól. Munkáját sajnos nem kísérte sem hivatalos elismerés, sem megfelelő anyagi honorárium. Több film és tévésorozat könyvváltozatát írta meg, de helyzetén nem sokat javított alkoholizmusa. Halálakor egyetlen könyvét sem lehetett kapni amerikai könyvesboltokban. Újrafelfeldezését Barry Giffordnak, a Veszett a világ alapjául szolgáló regény szerzőjének köszönhette. Gifford a 80-as évek közepén alapította meg Black Lizard nevű kiadóját, amely a ponyva hőskorában megjelent, ám azóta elfeledett szerzők megjelentetésére szakosodott.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 1299 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím