Kékes Ede, Surján György, Balkányi László, Kozmann György (szerk.): Egészségügyi informatika

Kékes Ede, Surján György, Balkányi László, Kozmann György (szerk.): Egészségügyi informatika

9 900 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban.
Kiadó: Medicina Könyvkiadó Rt.
A kiadás éve: 2000
Kötéstípus: Kemény kötés
Oldalszám: 732

1 készleten

Ez a fejezet az orvosi-egészségügyi környezetben keletkező információk és az orvosi ismeretrendszer alapvető tulajdonságaival, lehetséges leírási módjaival foglalkozik, kiemelten azzal, hogy ezeket az ismereteket és információkat hogyan lehet megjeleníteni és feldolgozni számítógépes rendszerekben. Rávilágítunk arra, miért elkerülhetetlen, hogy ezeket az adatokat és ismereteket számítógépekkel kezeljük, de arra is, hogy mai ismereteink szerint hol húzódnak a számítógépes feldolgozás korlátai.
Az orvosi gondolkodásnak és ismeretszerzésnek tulajdonképpen kevés igazi specifikuma van. Szinte mindenről, amit ebben a fejezetben bemutatunk, elmondható, hogy az élet más területein is érvényes vagy alkalmazható. Ennek szükségszerűen így kell lennie, mivel meggyőződésünk szerint az orvoslás nem a valóságnak valamilyen körülírt területével foglalkozik, hanem a valóság egészével – egy sajátos aspektusból. Szinte minden, amivel az ember bármilyen módon kapcsolatba kerülhet, szerepet játszhat valamilyen kórfolyamat kimenetelében. Érthető tehát, ha az orvosi gondolkodás összetevői hol itt, hol ott, az emberi kultúra egyéb rétegeiben is megjelennek. S ha mégis van az orvosi gondolkodásnak sajátossága, akkor az éppen az összetettség, a talán sehol máshol meg nem figyelhető komplexitás. Ez a magyarázata annak, hogy az orvosi ismeretek számítógépes kezelésének kérdését nagyon messziről közelítjük meg, a lehető legáltalánosabban fogva fel a kérdést.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1245 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 999 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 700 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 599 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1135 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím