Lenkovics Barnabás: Dologi jog

590 Ft

Állapot: A képeken látható, ramaty állapotban. A kötet tele van kiemelésekkel, aláhúzásokkal és beírásokkal.
Kiadó: Eötvös József Könyvkiadó
A kiadás éve: 2001
Kötéstípus: Puha kötés
Oldalszám: 277

1 készleten

Sokféle szállítási és fizetési mód

  • Budapesti személyes átvétel
  • Szállítás már 596 forinttól
  • Bankkártyás fizetés
  • Utánvétes fizetés (2000 Ft felett)

Leírás

Magyar polgári jog

A ​polgári jog a jogrendszer talán „leghétköznapibb” ága, abban az értelemben, hogy a polgári jog által szabályozott társadalmi viszonyok olyan általánosan és olyan természetességgel vannak jelen mindennapjainkban, hogy-e viszonyok „jogiasságát” gyakorta nem is észleljük. Ha valaki reggel munkájába indulva mondjuk villamosra száll, aligha jut eszébe, hogy azzal, hogy a járműre felszállt, egy személyfuvarozási szerződést kötött. A mindennaposság mellett a polgári jogra az is jellemző, hogy a bennünket körülvevő társadalmi valóság hihetetlenül széles spektrumát fogják át szabályai és egészen szokatlanul nagy mozgásteret biztosítanak a benne szereplő alanyoknak: egy és ugyanazon polgári jog szabályozza pl. a tulajdonviszonyokat, a szerződések bonyolult világát, az öröklési jogot, a szellemi alkotások jogát stb. Más szavakkal ezt úgy szokás kifejezni, hogy a polgári jog által szabályozott életbeli tényállások lényegében felleltározhatatlanok, végtelen számúak és végtelen számú variációkkal vannak jelen valóságunkban.

Ez a fajta sokféleség és sokszínűség jócskán megnehezíti az elmélet művelőinek dolgát abban, hogy a polgári jog fogalmát szabatosan meghatározzák. Kivétel nélkül megálló, egyszer és mindenkorra szólóan igaz meghatározást adni valószínűleg nem is lehet, bár ezzel sokan megpróbálkoztak. A magunk részéről a leghelyesebb megoldásnak azt tartjuk, ha két, a számos definíciókísérlet közül legelterjedtebb és legelfogadottabb koncepciót ismertetjük anélkül, hogy köztük bármilyen szempontból értékbeli hierarchiát állítanánk fel vagy más módon egymásra vonatkoztatnánk őket.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület - készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) - kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) - 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-8 munkanap) - 1399 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagküldő.hu átvevőhely:
Csomagküldő.hu (2-5 munkanap) - 596 Ft (utánvét: +190 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) - 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-6 munkanap) - 786 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) - 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.