Romváry Ferenc: Zsolnay

Romváry Ferenc: Zsolnay

2 100 Ft

Állapot: A képeken látható, jó állapotban.
Kiadó: Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.
A kiadás éve:
Kötéstípus: Kemény kötés
Oldalszám: 96
Nyelv: Magyar, angol, német

1 készleten

Kategória:

A pécsi Zsolnay-gyárban – ellentétben a nagy hagyományokkal rendelkező híres európai porcelángyárakkal – nem csupán dísztárgyak készültek. Ez csupán a termékek elenyészően kisebb, bár jelentőségét tekitnve kiemelkedő hányadát adta. Sok mindent gyártottak. A legkülönfélébb használati tárgyakat, ipari porcelánt, kis- és nagyméretű elektromos szigetelőt, csatornázáshoz, kéményekhez, kürtőkhöz külső és belső térben egyaránt használatos, nagy teherbírású plutonit saválló csöveket, pyrogránit színes és monokróm, mázas és matt épületkerámia díszeket, különböző burkolóanyagokat, falicsempéket, továbbá kályhákat és kandallókat, patikaedényeket és szaniter árut egyaránt. Nevezetesen tálakat, vázákat, kaspókat, lámpatesteket, képkereteket, virágtartó állványokat, a legmagasabb szintű igényeket kielégítő, különböző rendű-rangú étkészleteket, kávés-, teás- és süteményeskészleteket, kisplasztikákat kerámiából és porcelánból, köztéri szobrokat, emlékműveket, síremlékeket és sírépítményeket pyrogránitból, üzleti portálokat és cégéreket, valamint, kerti bútorokat, faliképeket, oltárberendezéseket, szentek és uralkodók al fresco hatású képmásait, edényeket, a hétköznapok konyhai használati eszközeit, tányérokat, tálakat, korsókat, bögréket, valamint apró dísztárgyakat és nippeket is gyártottak a híres öttornyos Zsolnay márkavédjeggyel. Tulajdonképpen mindig is a széles körű tevékenység magasabb jövedelmezősége tartotta el Pécsett a piac hektikus törvényeinek, a mindenkori kereslet-kínálathoz való kényszerű alkalmazkodásnak, a stíluspluralizmus, a stílusváltás, a közízlés szeszélyének kitett, ugyanakkor a magas művészi színvonalhoz való feltétlen ragaszkodás kettős kényszerének alárendelt, nagy gyártástechnológiai felkészültséget és fegyelmet feltételező, műtárgyrangú művészi kerámiát.
Ez a könyv a Zsolnay dísztárgyak bemutatását tűzte ki célul, szubjektív válogatásban, a család és a családdal száz éven át egybeforrt pécsi gyár másfél évszázados történetének ismertetésével párhuzamban.

Személyes átvételi lehetőségek:
  • 1116, Budapest, Kondorosi út 8/B, B épület – készpénzes fizetési lehetőség
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 11. (2 percre a Kálvin tértől) – kizárólag előzetes fizetést követően (legkésőbb a pénz beérkezését követő 5. naptól)
Szállítási módok:
  • Házhozszállítás:
MPL (1-4 munkanap) – 1505 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (3-6 munkanap) – 1299 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • Csomagautomata:
MPL (1-4 munkanap) – 890 Ft (utánvét: +400 Ft)
FoxPost (2-5 munkanap) – 699 Ft (utánvét: +290 Ft)
  • PostaPont (posták, MOL benzinkutak, Coop üzletek):
MPL (1-4 munkanap) – 1320 Ft (utánvét: +400 Ft)

 

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím