Szabó Iván: Töprengések Pentatonban

Szabó Iván: Töprengések Pentatonban

1 100 Ft

Állapot: Jó állapotú
Kiadó: Magyar Hivatalos Közlönykiadó
A kiadás éve: 1999
Kötéstípus: Puhatáblás, ragasztókötött
Oldalszám: 360

1 készleten

 “…két történelmet kell megkülönböztetni: a megélt és a megírt történelmet.
A megélt történelmet személyesen tapasztaltuk meg. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen, még akkor is, ha ugyanabban az eseményben vettünk is részt. (…) A megélt történelem ezért mindig titokzatosnak, szeszélyesnek, mélységesen irracionálisnak tűnik.
A megírt történelem már a feldolgozó utókor terméke amelyen munkálkodott az emberi értelem. (…) Megbízhatóbb ok-okozati viszonyok bukkannak fel benne… A megírt történelemben már megjelenik a logika. Múlttá és determinálttá fagy a jelen, amely már nem titok többé…
Ezek az írások egy kis lépést jelentenek a megélt történelemből a megírt történelem felé. Még valamennyien az emlékeinkben és néha a szívünkben őrizzük az eseményeket, amelyek szétválasztottak és összekötöttek minket. Még sorsként tapasztaljuk meg őket, noha ezt a sorsot egymásnak hordtuk össze véletlennek látszó törvények szerint. (…) Megérkezéseink és elbujdosásaink nem akarnak véget érni. Ledobtuk álarcainkat. De most döbbenünk rá, hogy egyeseknek közülünk több is volt… Tombol körülöttünk a megélt történelem.
A megírt történelem várat magára. Ahhoz, hogy megszülessék, még sok cikkgyűjteménynek, visszaemlékezésnek kell megjelennie… Egyelőre minél több autentikus, jól elkészített építőkockára van szükség, amelyből a megírt történelem majd felépülhet. Szabó Iván a maga építőkocka-készletét, íme: rendelkezésre bocsátja.”
(Részlet Rabár Ferenc előszavából)

Átvétel / szállítás

Az átvétellel és szállítással kapcsolatos részletesebb információkat az „átvétel / szállítás” menüpont alatt találhat.

0
Előjegyzés A rendszer automatikus üzenetet fog küldeni, ha a termék újra megrendelhető lesz.
E-mail cím